nedelja, 24. november 2019

Cmir in Vrbanove špice

CMIR & VRBANOVE ŠPICE

DOLINA KOT - DEBELI KAMEN - SPODNJA VRBANOVA ŠPICA - ZGORNJA VRBANOVA ŠPICA - CMIR - DOM VALENTINA STANIČA - DOLINA KOT

CMIR - 2393m
VISOKA VRBANOVA ŠPICA - 2408m
SPODNJA VRBANOVA ŠPICA - 2299m
RJAVČEVE GLAVE - 2356m

Prvi plan je bil plezanje Zajede v Skuti z Galom, ker pa me je tik pred zdajci obvestil, da ne bi šel plezat se pridružim Mojci pri vzponu na Vrbanove špice in Cmir iz doline kot.
Zgodaj zjutraj parkirava v gozdu doline Kot in začneva hojo po precej razmočenem terenu. Mene seveda poleg podrtih planov še dodatno "podre" dejstvo, da je v bistvu začelo še rahlo deževeti. Kljub vsemu pritoževanju nadaljujeva pot proti debelemu kamnu pri katerem se odcepi pot proti Vrbanovim špicam. Do tja sva se vzenjala v megli, ko pa sva malo pred debelim kamnom prišla iz megle se je naredil čudovit dan brez oblačka nad cca 1500m. 
Tukaj se je volja precej popravila in lepo nadaljujeva po zahtevni poti čez Vrbanove špice. Pot je res lepa in ponuja lepe razglede na Triglav in vse ostale okoliške vrhove. Na vrhu Visoke Vrbanove špice pomalicava in se začneva spuščati proti Staničevi koči in na razcepu odvijeja še proti Cmiru. Od daleč se je videlo neskončne kolone, ki se vijejo na Triglav. V okolici Cmira in staničeve koče pa ni bilo pretirane gneče. Po povratku iz Cmira se ustaviva še na kosilu v Staničevi koči in po kar dolgem počitku se odpraviva nazaj v dolino Kot.








Ni komentarjev:

Objavite komentar